ته چین آلبالو با فر و بدون فر

1099
0
 


ته چین آلبالو بدون فر
ته چین آلبالو با فر
دستور و نکات از بانو مرضیه

بسیار شیک و مناسب تمام مجالس و فوق العاده خوشمزه ست
این ته چین را به دو روش بدون فر و با فر توضیح میدهم

مواد لازم برای ۴ تا ۵ نفر

برنج ایرانی : 4 پیمانه
زرده تخم مرغ : 4 عدد
( یا اینکه 4 عدد تخم مرغ کامل )
ماست : 5 قاشق سوپ خوری
گوشت چرخ کرده : 300 گرم
پیاز : یک عدد بزرگ
آلبالو :  500 گرم
شکر سفید : 100 گرم ( بسته به ذائقه میتوانید کم و زیاد کنید )
کره : 25 گرم
روغن مایع :  به مقدار لازم
نمک و فلفل : به مقدار لازم
زعفران ساییده شده : یک قاشق چای خوری
پودر وانیل : 1/8 قاشق چای خوری
گلاب : کمی
خلال بادام و خلال پسته خانگی : روی هم یک لیوان کوچک (  میزان خلال ها را میتوانید کمتر یا بیشتر هم بکنید )



طرز تهیه ته چین آلبالو:
بعد از شستن آلبالوها، هسته آنها را در آورید. سپس آلبالوها را در کاسه در داری بریزید و روی آنها شکر بپاشید و در یخچال قرار دهید. البته توجه داشته باشید که این کارها را یک روز قبل از درست کردن ته چین باید انجام دهید. برنج را بشویید و همراه با مقداری نمک، حداقل به مدت 2 ساعت خیس کنید. در این فاصله زمانی، کاسه حاوی آلبالو را از یخچال خارج کنید و در سبدی که روی کاسه دیگری قرار گرفته است بریزید و آب حاصل را کنار بگذارید. پیاز را به صورت خلالی خردکنید . در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس پیاز خرد شده را داخل روغن سرخ کنید. پس از آن، گوشت را نیز اضافه کرده، با کمی نمک و فلفل مزه دار کنید. بعد از اینکه گوشت را نیز همراه با پیاز تفت دادید، نصف استکان آب  داخل ماهیتابه بریزید و در آن را بگذارید تا گوشت بپزد.
قابلمه مناسبی را تا نیمه از آب پر کنید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس برنج را در آب در حال جوش بریزید و پس از نیم پز شدن برنج، داخل سبد آبکشی کنید.
کاسه بلوری بزرگی یا هر ظرفی بزرگ دیگری را آماده کنید و زرده های تخم مرغ یا تخم مرغ کامل را با پودر وانیل و کمی گلاب در آن بریزید و خوب هم بزنید. سپس 4 قاشق ماست نیز به آن اضافه کنید و توسط چنگال خوب هم بزنید. پس از آن، محلول زعفران را نیز بیفزایید و  دوباره با چنگال هم بزنید. حالا برنج آب کش شده را داخل کاسه بریزید و با کمک قاشقی بزرگ به این مایه آغشته کنید. البته این کار را به آرامی انجام دهید تا برنج له نشود.
از این مرحله ته چین آلبالو بدون فر هست :
ماهیتابه گرد نچسبی آماده کنید و مقداری روغن در آن ریخته، نیمی از برنج را داخل ماهیتابه بریزید. سپس آلبالوی بدون آب را روی برنج بریزید و با پشت قاشق سطح آن را صاف کنید. حالا سطح آلبالو را با لایه ای ازگوشت چرخ کرده سرخ شده، و مقداری خلال بادام و خلال پسته بپوشانید. در مرحله آخر، باقیمانده برنج را روی گوشت و موادش بریزید و دوباره با پشت قاشق صاف کنید . به این ترتیب ته چین برای دم کردن آماده است.
شما می توانید به جای ریختن آب روی برنج، به همان میزان از آب شیرین شده آلبالو به همراه روغن یا کره استفاده کنید.
مدت زمان لازم برای دم کشیدن ته چین حدود 2 ساعت است. بعد از این مدت یک سینی یا دیس گرد را روی دهانه ماهیتابه قرار دهید و آن را برگردانید.

اگر خواستید این ته چین را مانند من، در فر بپزید :  اول باید قالب مورد نظر را کمی چرب کنید، کف و دیواره قالب را کاغذ روغنی پهن کنید، روی کاغذ را هم خوب چرب کنید، بعد لایه به لایه از برنج و مواد میانی را بریزید و روی هر لایه را، محکم، با پشت قاشق فشار دهید تا ته چین شکل قالب را بخود بگیرد. بعد فر را از قبل روی دمای۱۸۰ درجه سانتیگراد، روشن کنید ، روی قالب را فویل آلومینیومی نازک بکشید و چند تایی سوراخ با چنگال، روی فویل ایجاد کنید تا در هنگام پخت ، بخار مواد ته چین ، براحتی خارج شود  و بعد قالب را در طبقه وسط فر بمدت یک و نیم تا دو ساعت بپزید.

نکته:
شما می توانید مانند آلبالو پلو، گوشت چرخ کرده را بصورت کوفته های ریز در آورده، همراه با آلبالو در میان برنج بریزید و خلال های بادام و پسته را هم بیفزایید.
پودر زعفران یعنی همان زعفران ساییده شده را در 3 قاشق سوپ خوری آبجوش حل کنید. سپس روی کتری در حال جوش بگذارید تا دم بکشد.
با توجه به مهارت و سلیقه تان، میتوانید ته چین های مدل دار و به شکلهای متنوع و زیبایی را تهیه کنید. که در این راستا، نیاز به تمرین و ممارست اصولی دارد.
برنج را میتوانید، با رنگهای مجاز خوراکی، که در لوازم قنادی فروشیها پیدا میشود ، رنگ کنید، آنهم به رنگهای دلخواهتان
اگر هر غذایی را با رنگهای طبیعی رنگ کنید، هر چند که رنگ برنج شما کمرنگ تر خواهد شد، اما بسیار سالمتر خواهد بود.
از هر نوع ماستی که خواستید میتوانید استفاده کنید ، هی  مشکلی پیش نمی آید، حتی در انواع ته چین های دیگر .
میتوانید از ۴ تا تخم مرغ کامل بجای زرده تخم مرغ استفاده کنید که خودم همیشه همین کار را انجام میدهم .
این ته چین را با توجه به ذائقه تان، میزان شکرش را کم و زیاد کنید، مثلأ ته چین ملس تهیه کنید یا اینکه ته چین شیرین تهیه کنید یا اینکه ته چین کم شیرین .
بجای گوشت چرخ کرده، از سینه مرغ پخته شده و ریش شده هم میتوانید استفاده کنید که آنرا هم بارها تهیه کرده ام و بسیار خوشمزه هم شده ست .
ته چین ها را، اگر با برنج ایرانی بتوانید تهیه کنید ته چینی بسیار بسیار خوشمزه تر و دارای عطری خوشایندتر خواهید داشت. چون خودم فقط از برنج های ایرانی کشت اول  شمالی استفاده میکنم و فوق العاده خوش عطر و خوش طعم میشود . از همه ی شما بزرگواران التماس دعا و دعا برای فرج آقا امام زمان ( عج )  را دارم . 

ارسال نظر

نام شما:

ایمیل:

نظر خود را بنویسید:

کد امنیتی:

برای کد جدید روی آن کلیک کنید
عکس خوانده نمی‌شود