کوفته برنجی بدون تخم مرغ

6117
0
کوفته برنجی بدون تخم مرغ
دستور آموزشی از بانو مرضیه
مواد لازم برای ۳ تا ۴ نفر:

مخلوط گوشت گوسفند با چربی متوسط و گوشت گوساله : ۵ ق.غ
خرده برنج خام : ۲ تا ۳ ق.غ
پیازرنده شده متوسط : ۱ عدد
لپه پخته شده : ۳ تا ۴ ق.غ
شوید خشک : ۲ق.غ
سبزیهای معطر خرد شده و بدون آب : ۱ تا ۲ ق.غ
سبوس گندم : ۱ق.غ
آرد نخودچی یا آرد معمولی : ۲ق.غ
زرد چوبه : ۱/۲ ق.چ
نمک : کمی

مواد سوپی کوفته برنجی:
پیاز متوسط نگینی شده: ۱ تا ۲ عدد
سبوس گندم : ۱ق.غ
شوید خشک : ۱تا ۲ ق.غ
خرده برنج خام : ۲ تا ۳ ق.غ
سبزیهای معطر خرد شده : ۲ تا ۳ ق.غ
آب لیموترش : کمی باتوجه به ذائقه تان

طرزتهیه:
مخلوط گوشت را با چرخ گوشت دو بار چرخ کنید ، اگر یکبار هم چرخ کردید اشکالی ندارد . پیاز را در ظرفی جدا، رنده کنید، بعد فقط کمی از آب اضافه اش را بگیرید ، تمام آب پیاز را نگیرید ، چون آب پیاز، زحم زدای بوی گوشت هست. سپس لپه پخته شده، خرده برنج خام ، زرد چوبه، کمی نمک، آرد نخودچی یا آرد معمولی، سبوس گندم، سبزیهای معطر خرد شده و بدون آب ، همه را افزوده و اول با قاشق بخوبی مخلوط کنید. حالا یک ظرف آبگرم را با کمی زرد چوبه و نمک مخلوط کرده و در کنار دستتان قرار دهید و تمام انگشتان و کف دست را بصورت کامل، در این آب فرو کنید و کمی از آب اضافه ی دستتان را با معلق نگهداشتن دست در ظرف آب بگیرید، و بعد اول مواد را تا یکی دو دقیقه چنگ بزنید ، و بعد کم کم ، مانند خمیر گرفتن، مواد را بمدت بیست دقیقه، حسابی ورز دهید . مواد را بعد ازین ورز دادنها، در کف ظرف گلوله کنید ، ظرف را با موادش درون نایلون کلفتی قرار داده و هوای داخل نایلون را بگیرید و بعد بمدت یکساعت، در فریزر استراحت دهید (( نترسید، دراین مدت،گوشت یخ نمیبندد، چون نایلون محافظت از یخ زدگی میکند )) . در این فاصله، قابلمه ای را روی حرارت ملایم گذارید تا خوب گرم شود. روغن سرخ کردنی از هر نوعی که مصرف روزانه تان هست را بریزیدتا گرم شود. پیاز را نگینی کرده و در روغن کمی تفت دهید تا سبک شود ، زرد چوبه بیفزایید وتفت دهید. سبزیجات تازه ی خردشده ی معطر را بیفزایید ولی مخلوط نکنید و بلافاصله شوید خشک را اضافه کنید و بعد این دو مواد را با بقیه ی موادتفت دهید. سبوس گندم را بیفزایید و تفت دهید. اگر دوست داشتید ، خرده برنج خام را هم بعد از اینکه شستید بمواد افزوده و تفت دهید. حالا یک پارچ تقریبأ متوسط، آب معمولی را بریزید و خوب مخلوط کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب حسابی بجوش آید و غل بزند. مواد کوفته را از فریزر خارج کنید، یک ظرف مخلوط آبگرم و زرد چوبه و نمک را در کنار دست داشته باشید. دستتان را در این آب بزنید، از مواد کوفته ، به هر اندازه ای که دوست دارید بردارید (( من به اندازه یک گردوی درشت برداشتم )) و در دست کاملأ  گرد کنید و در آب در حال غل شدید زدن ، آهسته رها کنید ، گلوله های بعدی را کنار گلوله ی قبلی در قابلمه بیندازید. حالا اجازه دهیدتا مواد ، با درب باز ، بمدت ده دقیقه ، حسابی غل بزند و آب کوفته ، روی کوفته ها روانه شود. سپس حرارت را کم کرده و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید که بمدت یکساعت و ربع تا یکساعت ونیم ، کوفته ها و موادش بپزند . در دو الی سه دقیقه ی پایانی پخت، کمی آبلیمو ترش تازه بیفزایید و اجازه دهید که با بقیه مواد ، کمی غل بزند و بعد حرارت را خاموش کنید، و تا مواد هنوز گرم هستند  کمی ، فقط کمی نمک بیفزایید تا مزه ی شور غذا ، مطابق میل تان شود ، و غذا زیاد شور نشود.

نکته:

گوشت کوفته باید ، چربی متوسطی داشته باشد و مخلوط گوشت گوسفند و گوساله باشد

ورز دادن مواد بسیار مهم هست، اگر کمتر از بیست دقیقه مواد را ورز دهید، بعد از پخت، تقریبأ کوفته های بسته اما ، کمی نرم را خواهید داشت، اگر بیشتر از بیست دقیقه ورز دهید ، کوفته های بسیار بسیار سفتی خواهید داشت ، پس نه کم ورز دهید ونه زیاد .

اگر درب قابلمه دارای یک سوپاپ یعنی همان سوراخ تعبیه شده توسط کارخانه را داشته باشد، بهتر هست ، اگر از اطراف درب قابلمه ، بخارهای مواد خارج شوند هم خوبست

اگر نزدیک به یک ساعت از پخت کوفته ها گذشت ، و دیدید که آب کوفته ها ، خیلی کم شده، حتمأ از آب جوش که در حال غل زدن باشد را به غذا بیفزایید ، و دوباره کمی حرارت را زیاد کنید تا غل زدن آب مواد را ببینید و بعد حرارت را کم کنید
نمک را در انتهای پخت ، به غذا بیفزایید تا مواد گوشتی، زود بپزند. نمک را کم کم به غذا اضافه کنید تا غذا شور نشود

 آبلیمورا هم کم بیفزایید تا هم مطابق میلتان شود و هم غذا ترش نشود و هم در آخر پخت غذا بیفزایید تا خواص آبلیمو ترش ، از بین نرود و طعم دهی خودش را داشته باشد

دیدید چقدر راحت بود کوفته درست کردن. نوش جان انشألله

ارسال نظر

نام شما:

ایمیل:

نظر خود را بنویسید:

کد امنیتی:

برای کد جدید روی آن کلیک کنید
عکس خوانده نمی‌شود