ژله تلفیقی تار و پود
دستور از بانو مرضیه
مناسب تمام مجالس
برای ۱۵ نفر
ژله آلوئه وراء : 2 تا 3 بسته
ژله های رنگین کمان از هر کدام یک بسته
( ژله شاتوت یا انگور برای رنگ بنفش،
ژله تمشک آبی و تمشک برای نیلی،
ژله بلوبری یا تمشک آبی برای رنگ آبی،
ژله لیمو یا ژله موهیتو یا ژله کیوی برای رنگ سبز،
ژله آناناس یا موز برای رنگ زرد،
ژله پرتقال برای رنگ نارنجی،
ژله انار یا تمشک یا هندوانه برای رنگ قرمز )
بستنی ساده وانیلی : 8 عدد یا اینکه
خامه صبحانه : 8 ق. م از قاشق های آشپزخانه
آبجوش برای هر بسته ژله: 1 و ¼ لیوان
روغن مایع برای چرب کردن قالب
قالب مستطیلی : 2 تا
طرزتهیه:
قالب مستطیلی یا پیرکس را با کمی روغن مایع چرب کنید. در ظرفی نشکن، یک و یک چهارم لیوان آبجوش بریزید، پودر یک بسته ژله هشتاد گرمی را ، کم کم ریخته،روی بخار آب کتری گذاشته و با چنگال یا همزن دستی کوچک ، مدام و بمدت سه دقیقه ، کاملأ هم بزنید تا تمام ذرات ژلاتین، حل شوند. ظرف را از روی بخار آب برداشته و در دمای محیط آشپزخانه اجازه دهید که کاملأ خنک شود. پنج قاشق غذا خوری از هر مایع ژله ی خنک شده را کنار گذارید. حالا طبق رنگهای رنگین کمان،اول رنگ بنفش را در ظرف یا در قالب بریزید. در یخچال یا در فریزر اجازه نیمه بسته شدن دهید. حالا آن پنج قاشق غذا خوری شده از ژله بنفش را با یک الی دو قاشق مربا خوری از خامه صبحانه ی بدمای محیط رسیده، با کمک چنگال، بخوبی بمدت دو سه دقیقه ،حل کنید و بعد روی ژله ی نیم بند شده ی درون ظرف بریزید و اجازه ی نیمه بسته شدن را بدهید. برای تهیه رنگ نیلی، نیمی از پودر بسته ژله تمشک آبی را با یک چهارم از بسته ژله تمشک قرمز به روش بنماری، کامل حل کنید. و بعد اجازه دهید که کاملأ خنک شوند. بعد پنج قاشق غذاخوری از رنگ نیلی را جدا کنید و با یک تادو قاشق مربا خوری خامه صبحانه ، کاملأ حل کنید.و به همین ترتیب یکی یکی بسته های ژله را آماده کرده و تا هر جایی که ظرفتان گنجایش دارد، برای بسته شدن، در قالب بربزید. بعد از اینکه تمام ژله ها، کامل بسته شد، ابتدا ژله را از قالب جدا کنید و بعد با کمک یک چاقویی که با آبجوش گرم کردید، بصورت عمودی و بشکل مربع و مستطیل، برش بزنید. 2 بسته ژله آلوئه وراء را با سه تا لیوان آبجوش، بروش بنماری ، کامل حل کنید. و اجازه دهید که کاملأ خنک شود و هیچ گرمایی نداشته باشد. قالبی مستطیلی دیگری را با روغن مایع چرب کنید. سپس ژله های مربعی و مستطیلی را، بصورت تار و پود، در کف قالب و همچنین دیواره های قالب را تا هر جایی که ژله ها را دارید قرار دهید . بعد ژله آلوئه وراء کاملأ خنک شده را روی تمام ژله های تار و پودی درون قالب بریزید و جهت بسته شدن تمام ژله ها، بمدت ۱۰ ساعت ، در یخچال گذارید. هر چه که قالب ژله ، بیشتر در یخچال بماند، ژله ها خیلی بهتر بسته می شود. اگر یکشب زودتر ، ژله ها تهیه شوند، خیلی بهتر سفت و بسته خواهند شد. سپس برای خارج کردن ژله ظرفی بزرگتر از قالب ژله را، از آبگرم ،تا نیمه ی ظرف پرکنید. ابتدا با تیغه ی چاقوی بلندی که در آبجوش از قبل گذاشته اید، اطراف ژله را از قالب جدا کنید. سپس قالب ژله را بمدت ده تا بیست ثانیه ، در آبگرم نگهدارید، بعد کف ظرف سرو مورد نظر را کمی با آب سرد، خیس کنید. قالب ژله را با احتیاط و با حوصله، در ظرف سرو برگردانید.
من ابتدا کف قالب مستطیلی دومم را با ژله ویترینی رزت سیب پوشش دادم و بعد ژله تار و پود را روی آن قرار دادم .