دسر ژله تراریوم
ژله تراریوم
مناسب تمام مجالس
رسپی از بانو مرضیه
مواد لازم :
(( ژله های :
آلوئه وراء : ۱ تا ۲ بسته / طالبی :۱ تا ۲ بسته/ موهیتو : ۱ بسته /توت فرنگی : ۱ تا ۲ بسته / انبه: ۱ تا ۲ بسته ))
شیربدمای محیط رسیده یا ماست خامه ای شیرین یا بستنی وانیلی ساده یا خامه صبحانه : برای هر بسته نصف لیوان و کمی هم کمتر
آبجوش : برای هر بسته ژله یک و نیم لیوان فرانسوی دسته دار قدیمی
سیب قرمز با پوست: ۱ تا ۲ عدد
عسل : ۱ ق. غ ( قاشق غذاخوری )
آب معمولی : نصف لیوان
گل خیار : جهت تزیین تراریوم برگهای جعفری یا ریحان یا نعناع : تعدادی
لیوانهای بلند : به تعداد افراد
طرز تهیه :
لیوان های بلندی را برای این ژله ی بسیار شیک ومجلسی نیازداریم، چون تراریوم را باید در لیوانهای ساده ی بلند تهیه کرد. هر بسته ژله را به روش بنماری، با یک ونیم لیوان دسته دار فرانسوی، مخلوط کنید. اجازه دهید که کاملأ در دمای محیط خنک شوند. مقداری از ژله آلوئه وراء را جدا کنید و مقداری از شیر بدمای محیط رسیده یا جایگزین هایش را که در مواد لازم گفتم را،کم کم ، افزوده و با چنگال مدام هم بزنید تا یک ژله سفید بدست بیاورید. اگر بخواهید مانند ژله ای که من درست کردم را تهیه کنید، کف لیوان را با ژله توت فرنگی یا ژله طالبی بپوشانید. طبق سلیقه تان میتوانید ترکیب رنگها را عوض کنید. هر بسته از ژله ای را که قصد ریختن در لیوان را دارید، با یک و نیم لیوان آبجوش بروش بنماری ( یا اینکه بروش حرارت مستقیم و خیلی ملایم بمدت ۲ تا ۳ دقیقه ) کاملأ حل کنید و اجازه ی خنک شدن کامل رادهید. مقداری از هر نوع ژله ای را که حل میکنید را ، جدا کنید و با مقداری شیر بدمای محیط رسیده یا جایگزین هایش، بخوبی ترکیب کنید. مقداری از ژله توت فرنگی یا هر نوع ژله ای قرمز رنگ را در کف لیوان ریخته و لیوان را در هر جهتی که تمایل دارید، بصورت کج، داخل یخچال گذارید تا نیمه بسته شود. هر ردیف از ژله های حل شدهء ساده را که ریختید و نیم بندشد ، مقداری از همان ژله ی جدا شده را با شیر یا با بستنی وانیلی ساده یا با خامه صبحانه یا با ماست خامه ای شیرین مخلوط کرده و روی لایه ی قبلی ریخته و در یخچال بصورت کج، جهت بسته شدن قرار دهید. سیب قرمز را با پوستش شسته و چهار قاچ کنید. قسمت میانی هسته ای را جدا کنید. آنها را به برشهای نیم دایره ای تقریبأ نازک تبدیل کنید. عسل را با نصف لیوان آب معمولی مخلوط کرده در ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم گذارید تا بجوش آید. حلقه های نیم دایره ای سیبها را درون این مخلوط انداخته و بمدت 1 تا 2 دقیقه سیبها را نیمه پخته کنید. بعد در آبکشی فلزی، به آرامی ریخته تا شربت اضافه اش خارج شود. بعد از خنک شدن، حلقه های سیب را مانند گل، به دور هم بپیچانید. گل سیبی را روی قسمت ژله ی نیمه بسته شده، با تعدادی برگ های مورد نظرتان و خیاری که بشکل گل حکاکی کرده اید، گذاشته و یک تا دو قاشق غذا خوری از ژله ی آلوئه وراء که شفاف و بیرنگ هست را روی آن ها ریخته ، لیوان را در یخچال جهت نیمه بند شدن ژله قرار دهید.سپس مابقی لیوان را مثل لایه های زیرین درون لیوان، بصورت کج تا انتها، پر کنید.
نکته:
تمام ژله های حل شده ، و مواد سفید کننده ی ژله ( همان بستنی ساده یا ماست شیرین یا خامه صبحانه مواد سفید کننده ژله هستند ) باید خنک و بدمای محیط رسیده باشند، وگر نه هنگام ریختن روی لایه ژله قبلی در لیوان ، آنرا ذوب خواهد کرد.
حلقه های نیم دایره ی سیب را زیاد نازک برش نزنید، چون هنگام رول و تبدیل به گل ، پاره خواهند شد ــــ ضخیم هم برش نزنید، چون بسهولت رول نخواهند شد
هنگام افزودن مواد سفید کننده یا روشن کننده ژله، باید تمام مواد را با چنگال و بمدت ۳ تا ۵ دقیقه، خوب مخلوط کنید، تا بعد هنگام بسته شدن ، مواد و ژله، از هم جدا نشوند ، به اصطلاح دو تکه نشوند .
تعداد هر بسته از ژله ها، با توجه به حجم لیوانها و تعداد لیوانها، کمتر و یا بیشتر خواهند شد .