امروز: پنجشنبه، 22 آذر 1397

دانلود فیلم و کلیپ رایگان آشپزی

سایت آشپزی سنتی و مدرن

www.10320.ir

02/7 1397

کباب حسینی با مرغ
( کباب حسینی میوه ای )
رسپی از بانو مرضیه
مناسب  مجالس تولد و جشنها

مواد لازم برای ۴ نفر
سینه مرغ : نصف یک عدد
ران مرغ : 1عدد
پرتقال طبیعی : 3 عدد
آب لیموترش تازه : 2 تا 3 ق . غ
نمک : بمیزان لازم
زعفران دمکرده : 1 تا 2 قطره
رب گوجه فرنگی :  1 تا 2 ق.غ
یا اینکه گوجه فرنگی خرد شده : 5 تا ۶ عدد
هویج خام : 2 عدد
سیب زمینی خام : 2عدد
فلفل دلمه ای سبز : 1عدد
روغن سرخ کردنی ( از هر نوعی که مصرفی دارید ) : 2 ق. غ
سیخ های چوبی : به تعداد لازم
آب سرد : کمی
سینی لبه دار یا هر ظرفی دیگر

سعی کنید برای مزه دار کردن گوشت مرغ برای هر نوع غذایی ، از میوه ها و آب مرکبات مخصوص همان فصل هم استفاده کنید و از تغییرات خوشمزه ای که بوجود می آید بهره مند شوید .

طرزتهیه:
سینه مرغ و ران مرغ را تمیز بشویید و به قطعات کوچک برش بزنید . درون ظرفی جادار و دردار ، آب سه عدد پرتقال را بگیرید، هسته ای اگر دارد جدا کنید و در ظرف بریزید . اگر تفاله ای ریز مثل پوره ، از پرتقال هم ماند، به ظرف اضافه کنید دور نریزید . آب لیمو ترش تازه را هم بیفزایید. کمی نمک و یکی دو قطره زعفران دمکرده ، به مواد ظرف افزوده و کامل تمام مواد را مخلوط کنید . قطعات مرغ را در این سس ریخته و کامل همه را مخلوط کنید . درب ظرف را ببندید و بمدت نیم ساعت تا یک ساعت در یخچال نگهدارید تا گوشت مرغ مزه دار شود . سیخ های چوبی را هم در این فاصله ، در سینی لبه دار یا هر ظرفی دیگر گذاشته و مقداری آب سرد از لوله آشپزخانه را درون آن ظرف ریخته و سیخ های چوبی را درونش خیس کنید. هویجهای خام را شسته و پوست بگیرید و بصورت حلقه ای یا بصورت نگینی ، مربعی در اندازه ی متوسط برش بزنید و در ظرفی قرار دهید. سیب زمینی های خام را هم پوست گرفته و بصورت نگینی ، مربعی در اندازه متوسط برش داده و کنار هویج ها گذارید . فلفل دلمه ای سبز را شسته ، تخم هایش را و پیِ سفید رنگ داخلیش را هم بگیرید و نگینی در اندازه متوسط خرد کرده و کنار بقیه ی مواد خرد شده گذارید. ماهیتابه ای را از قبل روی حرارت ملایم گذارید، بی آنکه روغنی اضافه کنید و اجازه دهید که در مدت بیست دقیقه ماهیتابه کاملأ داغ شود. دو قاشق غذا خوری روغن سرخ کردنی مصرف روزانه تان را بریزید و اجازه دهید که گرم شود. در این فاصله ، ظرف مرغ را ازیخچال خارج کرده ، ابتدا یک قطعه سیب زمینی نگینی شده وارد سیخ چوبی کنید، بعد یک قطعه فلفل دلمه ای سبز نگینی شده و بعد یک قطعه مرغ ، و به این ترتیب مواد خرد شده و قطعات مرغ را تا تمام شدنشان به سیخ بکشید و در روغن گرم شده گذاشته و درب ماهیتابه را ببندید و حرارت هم اصلأ تغییر ندهید تا مواد در روغن و با آب میان بافتی خودشان سرخ شوند. حالا سیخ ها را در گوشه ای از ماهیتابه  روی هم گذارید تا فضایی باز شود. رب گوجه فرنگی را یا اینکه پنج الی شش عدد گوجه ی خرد شده را در روغن سرخ کنید . اگر از هویج و سیب زمینهای خرد شده ، باقی مانده ، به رب گوجه یا به گوجه های خرد شده بیفزایید و خوب تفت دهید . از سس باقیمانده در ظرفی که مرغها را مزه دار کردید ، به مواد ماهیتابه ، کم کم بیفزایید و خوب با مواد مخلوط کنید . سیخ ها را به مواد تفت خورده افزوده و همه را آهسته آهسته مخلوط کنید. مقداری آب از قبل گرم شده را به مواد ماهیتابه افزوده ، درب ظرف را ببندید و حرارت را زیاد کنید تا سس غذا بجوش آمده و ده دقیقه مواد غل بزنند . سپس حرارت را کم کرده و بمدت یک و نیم الی دو ساعت ، غذا را بپزید . سپس در ظرفی کشیده و با سیب زمینی سرخ شده و حلقه های گوجه فرنگی و لیمو ترش و برگهای جعفری و هر چیزی که در دسترس داشتید تزیین کنید. این غذا را هم با برنج و هم با نان میتوانید سرو کنید .

نکته :
آشپزی خلاقیت و ذوق و سلیقه هست ، شما میتوانید میزان ترشی و چاشنی غذا را ، کم و زیاد کنید.

بیاد داشته باشید که گوشت سینه مرغ ، زود میپزد و سرخ میشود، چون نرم و لطیفتر از ران مرغ هست .

میتوانید فقط از سینه مرغ یا فقط از ران مرغ هم، استفاده کنید.

سعی کنید میزان زعفران را بیشتر نکنید، چون بر دیگر مزه ها غالب میشود، و دیگر مزه ی خوشمزه ی میوه ها مشخص نمی گردد.

بیشتر سعی کنید در ابتدای کار ، با حرارت ملایم و آب میان بافتی خود مواد ، مرحله ی اولیه ی تفت دادن و پختن را انجام دهید.

از آب گرم و به میزان مناسب ( نه کم و نه زیاد ) ، برای پخت استفاده کنید که خوشمزه ترین غذا و جا افتاده ترین غذا را داشته باشید.

شما میتوانید از دیگر آب مرکباب و میوه های دیگری چون : آب انار طبیعی  ، آب آلبالو ، آب سیب ترش ، آب گرمک ، آب طالبی ، آب خربزه و ...... هم ، برای مزه دار کردن گوشت مرغ استفاده کنید.

از انواع عرقیجات هم ، میتوانید برای مزه دار کردن گوشت مرغ ، برای هر غذایی استفاده کنید.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی شود