آموزش طرز
 
تهیه کوکی اصل لاهیجان
 

آموزش طرز تهیه کوکی اصل لاهیجان

 

کوکی اصل لاهیجان


آماده سازی: 15 دقیقه مدت انتظار: 30 دقیقه مجموعاً: 45 دقیقه


مواد لازم:


گردوی خرد شده 350 گرم

تخم مرغ 6 عدد

روغن مایع 100 گرم

روغن جامد یا کره 300 گرم

پودر قند 450 گرم (حدود سه و سه چهارم پیمانه)

کشمش پلویی 350 گرم

بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری

وانیل یک هشتم قاشق چایخوری

پودر کاکائو 2 قاشق سوپخوری

شیر 250 میلی لیتر (حدود یک و یک چهارم پیمانه)

آرد قنادی 850 گرم (حدود 6 پیمانه)


اگه رفته باشین لاهیجان، بدون شک کوکی هاشو امتحان کردین. چی بهتر از اینکه به جای اینکه اینهمه راه تا لاهیجان برید، با کمترین زحمت لاهیجان و بیارین خونتون! پس با طرز تهیه کوکی با ما همراه باشین.

مقدارهایی که تو مواد لازم گفتم خیلی خیلی زیاد میشه! مثلا من که نصفِ این مقدار رو درست میکنم نزدیک 8 تا کوکی خیلی بزرگ میده بهم. شما هم میتونین اگه مقدار خیلی زیاد نمیخواین مواد رو بطور تقریبی نصف یا یک سوم کنین. برای راحتتر شدن اندازه گیری ها، برای عزیزایی که ترازوی آشپزخونه ندارن، مقدار تقریبی حجمیش رو هم نوشتم. یکی هم اینکه یه وقتایی مقدار های کره و روغن مایع رو باهم جابجا میکنم. اتفاق خاصی نمیفته.

طرز تهیه:

اول فر رو روی 160 درجه سانتی گراد روشن کنین، بیکینگ پودر و آرد رو مخلوط و الک کنین، روغن صاف جامد و پودر قند رو حدود 7 دقیقه با همزن بزنید تا یکتواخت و لطیف و پفکی بشه.

روغن مایع رو به این مواد اضافه کنین و سه دقیقه با همزن بزنید، تخم مرغها رو یکی یکی اضافه کنین و هر کدوم رو 1 دقیقه هم بزنین.

وانیل و شیر رو هم اضافه کرده و هم بزنید.

مخلوط آرد و بیکینگ پودر رو کم کم با الک کردن اضافه کنید و آروم مخلوط کنید. توی مرحله آخر پودر کاکائو رو توی آرد بریزین و الک کنین توی مواد و مخلوط کنین (اگه کاکائو مرغوب باشه مقدار کمتری ازش لازم هست). حالا گروی خرد شده و کشمش رو هم بریزید و با لیسک مواد رو مخلوط کنید...

کف سینی فر کاغذ روغنی بندازید و با هر وسیله ای که راحت هستید (خامه ریز بدون ماسوره، اسکوپ زن یا حتی قاشق!) کوکی ها رو با فاصله بصورت مرتب روی کاغذ سینی فر بچینید. توجه کنید که کوکی ها از هم فاصله داشته باشن. چون هر چقدرم قبل پخت سفت باشه، بعد از داغ شدنِ مایه ی کوکی، یه مقدار شل میشه و به هم نزدیک میشن.

بسته به ضخامت کوکیهاتون 15 تا 20 دقیقه توی فر بپزین. در آخر کار برای یکی دو دقیقه ... ...

رسپی ارسالی از آیدین عزیز

 

 هنر خانم فرزانه

 


بقیه در ادامه مطلب

 


کلیپ، رسپی و دستورات امتحان شده

کانال محفل آشپزی سنتی و مدرن

@cook_10320

کوکی اصل لاهیجان
ادامه مطلب
نویسنده: امیر هاشمی بازدیدها: 678 نظر دهید: 0
 
آموزش طرز
 
تهیه نان سینی گل رز
 

آموزش طرز تهیه نان سینی گل رز

 

نان سینی گل رز


مواد لازم خمیر:


آرد / 4 پیمانه

تخم مرغ / 1 عدد

شیر / 1 پیمانه

شکر / 3 قاشق غذاخوری

کره / 100 گرم

مایه خمیر / 1 قاشق چایخوری

مواد لازم فیلینگ: ( مغز نان )

میوه خرد شده / حدود 2 پیمانه ( انواع توت، سیب، گیلاس، آلبالو و... )

شکر / نصف پیمانه

نشاسته ذرت / 2 قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تزئین روی نان

زرده تخم مرغ / 1 عدد

شیر / 1 قاشق غذاخوری

رنگ خوراکی / به میزان لازم


روش تهیه:


ابتدا نیمی از شیر را گرم کنید ( ولرم ) سپس یک قاشق غذاخوری از شکر را داخل آن حل کرده و مایه خمیر را به آن اضافه کرده، درب ظرف را ببندید و در جای نسبتاً گرمی قرار دهید تا مایه خمیر عمل آید. ( حدود 10 دقیقه )

تخم مرغ، شیر، شکر، کره آب شده و مایه خمیر آماده را با هم مخلوط کنید.

سپس آرد را داخل ظرف گودی بریزید و وسط آن را باز کنید و سپس مخلوط تخم مرغی را در وسط آن بریزید و کمی با قاشق هم بزنید و سپس با دست شروع به ورز دادن خمیر کنید. حدود 5 دقیقه خمیر را به خوبی ورز دهید. ( یا از خمیر زن استفاده کنید )

سپس خمیر را گرد کرده داخل یک ظرف در دار گذاشته و در جای نسبتاً گرمی قرار دهید. ( 2 ساعت زمان استراحت اولیه خمیر است )

در این مدت میتوانید فیلینگ نان را آماده کنید.

نشاسته را در مقداری آب سرد به خوبی حل کنید و سپس روی حرارت بگذارید، میوه های خرد شده و شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا به غلظت لازم برسد. بعد از قوام آمدن کنار بگذارید تا سرد شود. ( لطفاً ژلاتین را جایگزین نشاسته نکنید! )

بعد از آماده شدن خمیر، آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. یک قسمت از خمیر را به صورت یک دایره 30 سانتی باز کنید و داخل قالب قرار دهید، طوری که کمی از دیواره های قالب بیرون بزند.

سپس فیلینگ آماده و سرد شده را داخل نان بریزید و دور خمیر را از اطراف روی فیلینگ برگردانید.

نیم دیگر خمیر را کم کم برداشته و باز کنید و قالب بزنید و مطابق تصویر بپیچید و روی نان بچینید.

زرده تخم را با شیر مخلوط کرده و بین سه ظرف کوچک تقسیم کنید.

یک قسمت را به صورت ساده در اطراف نان استفاده کنید.

یک قسمت را رنگ سبز و قسمت دیگر....

 

 هنر خانم منا

 

بقیه در ادامه مطلب


کلیپ، رسپی و دستورات امتحان شده

کانال محفل آشپزی سنتی و مدرن

@cook_10320

نان سینی گل رز


ادامه مطلب
نویسنده: امیر هاشمی بازدیدها: 470 نظر دهید: 0
 
آموزش طرز
 
تهیه شیرینی مربایی
 

آموزش طرز تهیه شیرینی مربایی

 

شیرینی مربایی


مواد لازم


کره نرم شده نصف پیمانه

شکر یک سوم پیمانه

زرده تخم ‌مرغ یک عدد

وانیل یک سوم قاشق چای‌ خوری

آرد یک و یک سوم پیمانه

مربای میوه 2 تا 3 قاشق غذاخوری


طرز تهیه


ابتدا فر را روی دمای 375 درجه ی فارنهایت از پیش گرم کنید.

آرد را الک کرده و کنار بگذارید.

در یک کاسه ی متوسط، کره را با شکر آن قدر هم بزنید تا سبک شود و پف کند.

تخم‌ مرغ و وانیل را به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید.

آرد را در چند مرحله به مخلوط اضافه کرده و در هر مرحله مخلوط را خوب هم بزنید تا خمیر نرمی حاصل شود.

اگر خمیر، خیلی نرم است، ‌روی آن را پوشانده و به مدت یک ساعت درون یخچال قرار دهید.

درون سینی فر، کاغذ مخصوص پخت را،‌ قرار دهید.

خمیر را به اندازه توپ‌ های دو نیم سانتی ‌متری تقسیم کنید و با فاصله 6 سانتی‌ متری از هم، درون سینی فر بچینید.

وسط هر شیرینی را با انگشت یا هر وسیله‌ ای که به سایز انگشت باشد، گود کنید و درون آن را با ......

 

 هنر خانم منا

 

بقیه در ادامه مطلب


کلیپ، رسپی و دستورات امتحان شده

کانال محفل آشپزی سنتی و مدرن

@cook_10320

شیرینی مربایی


ادامه مطلب
نویسنده: امیر هاشمی بازدیدها: 622 نظر دهید: 0
 
آموزش طرز
 
تهیه سوفله ماکارانی (ماکارونی)
 

آموزش طرز تهیه سوفله ماکارانی (ماکارونی)

 

سوفله ماکارانی (ماکارونی)


ماکاروني شکل‌دار 400 گرم

سوسيس ساده و سوسيس کوکتل هر کدام 150 گرم

ژامبون گوشت و قارچ هر کدام 100 گرم

فلفل دلمه‌اي و پيازهر کدام يک عدد

نمک و فلفل و پنير پيتزا و روغن به ميزان لازم

سس سفيد (بشامل) يک پيمانه

 

طرز تهيه:

 

ماکارونيها را در مقداري آب در حال جوش که حاوي مقدار کمي نمک و روغن است طبق دستور پشت بسته آن پخته و آبکش ميکنيم. کمي روغن در تابه ريخته و روي حرارت قرار ميدهيم و پياز خرد شده را به آن افزوده و تفت ميدهيم تا فقط نرم شود. قارچ و فلفل دلمهاي را خرد کرده و به پياز اضافه ميکنيم و آنقدر تفت ميدهيم تا آب قارچ کشيده شود. سوسيسها و ژامبون را نيز خرد کرده و به قارچ افزوده و کمي تفت ميدهيم. نمک و فلفل زده و حرارت را خاموش ميکنيم. ظرف خصوص فر را چرب نموده يک لايه ماکاروني ريخته و روي آن مايه سوسيس را ميريزيم و روي آن پنير پيتزا ميپاشيم. يک لايه ديگر را هم .....

خانم امينه عليزاده مجله67 صفحه 87

 

هنر خانم منا

 

بقیه در ادامه مطلب

 


کلیپ، رسپی و دستورات امتحان شده

کانال محفل آشپزی سنتی و مدرن

@cook_10320

سوفله ماکارانی


ادامه مطلب
نویسنده: امیر هاشمی بازدیدها: 513 نظر دهید: 0
 
آموزش طرز
 
تهیه كاپ كيك كنافه
 

آموزش طرز تهیه كاپ كيك كنافه

 

كاپ كيك كنافه


مواد لازم:


رشته کنافه ................................ 350 گرم

کره ........................................... 120 گرم

زعفران دم کرده ........................... 1 ق غ

پودر هل ..................................... 1 ق چ

پنیر خامه ای ............................... 200 گرم

گلاب ......................................... 2 ق غ

عسل و پودر پسته ....................... به میزان لازم


طرز تهیه:


کره رو می تونید آب کنید یا بذارید تو دمای اتاق نرم بشه و استفاده کنید.

اول که رشته کنافه رو از تو فریزر درمیارید یه مقدار خشک و شکننده هست و راحت تر خرد میشه. بنابراین تا سرده دست به کار بشید. قبل از شروع کار، کنافه رو با دست یه مقدار خرد کنید.

تو دستگاه غذاساز، رشته های کنافه، کره، زعفران و پودر هل رو بریزید و دستگاه رو روشن کنید تا رشته ها خرد بشن و با کره و زعفران مخلوط شن.

هر وقت همه چیز با هم به خوبی ترکیب شد دستگاه رو خاموش کنید.

تو کاسه ای پنیر خامه ای رو با پشت چنگال له کنید و گلاب رو بهش اضافه کنید و هم بزنید تا کمی شل بشه.

درجه روشن کنید.

از مایه کنافه کمی بردارید و توی قالب کاپ کیک فشار بدید به طوری که کف و دیواره قالب با کنافه پوشیده بشه. میتونید وسط کنافه رو با نوک انگشت یا یه چیزی که سر گرد داره (مث گوشکوب هاون) فشار بدید تا وسطش گود بشه.

ز مایه پنیر به اندازه 1 ق م (یا هر چقدر که دوس داشتین) تو این گودی بریزید.

مجدداً روی پنیر رو هم با مقدار کمی کنافه بپوشونید و با فشار کف دست، سطحش رو صاف کنید.

به همین صورت، همه خونه های قالب کاپ کیک رو پر کنید.

وقتی همه قالبهای کاپ کیک پر شدن، اون رو تو فر قرار بدید و حدود 25 دقیقه الی نیم ساعت صبر کنید.

هر وقت اطراف کاپ کیک شروع به طلایی شدن کرد یعنی زیرش هم پخته. بعد کمی گریل رو روشن کنید تا روش هم طلایی بشه.

کاپ کیک ها رو گرم گرم از تو قالب در بیارید...

... و سریع روشون عسل بریزید. میتونید هم از مخلوط آب و شکر استفاده کنید ولی عسل .....

 

 هنر خانم منا

 


بقیه در ادامه مطلب

 


کلیپ، رسپی و دستورات امتحان شده

کانال محفل آشپزی سنتی و مدرن

@cook_10320

کاپ کیک کنافه
ادامه مطلب
نویسنده: امیر هاشمی بازدیدها: 440 نظر دهید: 0
 
آموزش طرز
 
تهیه لقیمات عربی
 

آموزش طرز تهیه لقیمات عربی

 

لقیمات عربی


مواد لازم:


آرد سفید = 1 لیوان

تخم مرغ = 1 عدد

آرد برنج = 3 قاشق مرباخوری

پکینگ پودر = 1 قاشق مرباخوری

مایه خمیر فوری = 1 قاشق غذاخوری

ماست = 1 قاشق غذاخوری

آب = به مقدار لازم


طرزتهيه


ابتدا تخم مرغ را با ماست و خمیرفوری و آرد برنج و پکینگ پودر خوب مخلوط می کنیم. سپس آرد را می ریزیم و با دست خمیر را ورز می دهیم.

در صورتی که خمیر سفت بود کمی آب هم به آن اضافه می کنیم تا خمیر رقیق شود(توجه شود که خمیر باید حتما مانند ماست رقیق باشد) . خمیر را به مدت یکساعت در جای گرمی می گذاریم تا خمیر بالا بیاید.

روغن را داخل ماهیتابه نسوزی می ریزیم. بعد مایه بدست آمده را با قاشق بر می داریم و در روغن داغ شده می ریزیم .خمیر در داخل ماهیتابه پف می کنید و به اندازه گردویی بزرگ می شود.باید شیرینی کمی طلایی رنگ شود.

سپس بقیه مواد را به همین طریق درست می کنیم. بعد شیرینی ها را در شیره می زنیم تا شیرین شود.

طرز تهیه شیره:

1 لیوان شکر را با دو لیوان آب مخلوط می کنیم و کمی .....!

 

 هنر خانم منا

 

بقیه در ادامه مطلب


کلیپ، رسپی و دستورات امتحان شده

کانال محفل آشپزی سنتی و مدرن

@cook_10320

لقیمات عربی


ادامه مطلب
نویسنده: امیر هاشمی بازدیدها: 538 نظر دهید: 0

تقویم

<    «  آذر 1396  »    >
شیدسچپج
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930